Na een lange, lange vlucht zijn we geland op Buenos Aires voor een tankstop en een bemanningswissel. Een uurtje later weer verder voor de laatste uurtjes naar Ushuaia. Daar aangekomen werden we direct naar het schip gebracht, de koffers werden rechtstreeks in onze hut afgeleverd. We konden gelijk aanschuiven voor het Mittagsessen en kennismaken met onze tafelgenoten, allemaal mannen!! Voor Anja kunnen ze niet meer stuk, want ze werd jonger ingeschat dan ze is.

Na de lunch hebben we nog wat gewandeld in Ushuaia. Zaterdagmorgen hebben we een excursie gemaakt naar Vuurland, met een prachtige fotogenieke wolkenhemel. Veel digitale plaatjes geschoten, die we helaas niet kunnen uploaden via de satelliet, die houden jullie dus nog tegoed. De geplaatste stukjes zullen dus alleen uit tekst bestaan.

Gisterenmiddag vertrokken, eerst door het Beagle Channel, die ook gelijk de grens is tussen Argentinie en Chili. Omdat we een Argentijnse loods hadden mochten we niet op het Chileense gedeelte varen, rare jongens die zuid-Amerikanen. Nu zitten we midden in de beruchte Drake Passage, die gelukkig voor ons vandaag extreem rustig is, we boffen weer.

In tegenstelling tot eerder vermeld gaan we de route langs de eilanden afleggen van noord naar zuid, dus we zijn pas later deze week op de AIS te vinden. Maandagmorgen komen we aan op King George eiland, een van de South Shetland eilandengroep.

We hebben aan boord leuke lezingen gehad met uitleg over de aanlanding en bezoek aan de pinguins. Volgens de expeditieleider zal iedereen deze reis achteraf zien als de mooiste uit zijn leven. Er wordt ons aangeraden een week lang niet te slapen om vooral maar niets te missen!!

Het eten aan boord is perfect en veel, gisteren ons eerste feestelijke diner gehad, waarbij we direct al onze mooie kleding aan konden.

We werken met een laptopje van het schip, dus we kunnen de teksten niet voorbereiden op onze eigen laptop. Hierdoor kunnen we niet elke dag een stukje plaatsen, maar we houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte.

Groetjes aan jullie allemaal van Willem, Anja en nog 350 enthousiaste zuidpoolverkenners!!