Kaap Hoorn.

De Drake Passage was op de weg terug wel een beetje ruwer dan op de heenweg, maar volgens de kenners stelde dit nog niet echt iets voor. Het was wel te merken ‘s avonds in het restaurant waar de helft van de passagiers ontbrak. Anja had er ook last van maar als ze bleef liggen ging het allemaal wel.

Maandagmorgen vroeg kwamen we voor Kaap Hoorn aan, het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent. Dit punt waar de Atlantische en de Stille Oceaan bijeenkomen staat bekend om zijn bijna eeuwige slechte weer en ruwe zee. Echter vandaag was het
stralend zonnig en bijna glad water. Zulke dagen zijn hier zeldzaam dus we hadden vette mazzel. Wij konden met Zodiac nr. 9 aan land gaan en via een steile trap ca. 100 meter omhoog naar de vuurtoren en het monument die de scheiding van de oceanen aanduidt.
Eenmaal boven aangekomen in onze dikke parka’s stond het water op onze rug en hebben we de jassen neergelegd en zijn in ons shirt verder gegaan. Uiteraard weer een flink aantal foto’s geschoten voor we anderhalf uur later dit stukje Chili weer afdaalden.

‘s Middags rustig verder gevaren, eerst helemaal om de kaap heen (zijn we toch echt in de Pacific geweest!) en later naar het Beagle kanaal waar we halverwege de avond voor Puerto Williams ten anker zijn gegaan. De andere morgen vroeg verder om na het
ontbijt door de Gletscher Alley te varen waarna koers werd gezet naar Ushuaia waar we al om 3 uur aankwamen. Lekker nog even het stadje ingegaan voor een souvenirtje en een bakje koffie met een taartje bij “Tante Sara” (echt waar!) op Willem’s verjaardag.

Allemaal nog bedankt voor de diverse sms-jes met felicitaties. Alleen hadden Anita en Ramona zeker niet in de gaten dat het hier 4 uur vroeger is! 🙂

Zo, het zit er bijna op, we gaan de koffer inpakken en ons voorbereiden op de terugvlucht. Donderdagmorgen om 09:55 schematijd zullen we in Dusseldorf landen met de AB 1025. Dan moeten we eerst even flink krabben naar we hebben begrepen.

Dit was het laatste berichtje vanuit het verre zuiden. Weer thuis moeten we flink aan de slag om uit alle foto’s een mooie collectie te maken en zullen we nog een laatste berichtje plaatsen.

Groetjes, Willem en Anja